Mondverzorging

Onderhoud en preventie

U bent hoofdbehandelaar van uw gebit. U zorgt er elke dag voor door goed te poetsen en te flossen. Om u daarbij zo goed mogelijk te ondersteunen hebben wij naast de tandartsen ook preventiemedewerkers en mondhygiënisten voor u klaar staan. Zij helpen u uw mondgezondheid en mondhygiëne te verbeteren. Ze geven praktische tips en halen plak en tandsteen weg.

Zo zorgen we samen voor een stralend én gezond gebit. Voor veel gestelde vragen, tips en adviezen over mondverzorging en mondhygiëne, kijkt u op sites van www.allesoverhetgebit.nl of www.ivorenkruis.nl

Controle

Periodiek onderzoek is belangrijk om uw gebit gezond te houden. De tandarts bekijkt uw totale mondgezondheid en onderzoekt het tandvlees. Het risico op mondziekten zoals gaatjes (cariës) en tandvleesaandoeningen (parodontitis) wordt vastgesteld.

Op basis van de diagnose van de mondgezondheid stellen we in overleg met u een zorgplan op en spreken we af hoe vaak u de tandarts bezoekt. Dit kan halfjaarlijks, minder vaak of juist vaker zijn om goed een vinger aan de pols te houden.

Waar nodig helpen we u nog beter uw tanden gaaf en gezond te houden door het jaar heen.

 

Advies

Iedereen is anders en ieder gebit is anders. We doen ons uiterste best om alles goed uit te leggen en zaken duidelijk met u te bespreken. We adviseren u namelijk graag bij bepaalde vervolgstappen of over de verschillende mogelijkheden. Is iets toch onduidelijk of wilt u meer weten over het advies, de behandeling, de kosten of risico’s, laat het ons dan altijd weten.

Bent u zwanger of onder behandeling van een arts, slikt u medicijnen of hebt u een hart- of vaatziekte? Meld dit altijd aan uw tandarts. Het is belangrijk dat we goed op de hoogte zijn van uw gezondheidssituatie.